Visit Rovaniemi - sivuston uudistus

Visit Rovaniemi (Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy) on Rovaniemen alueen matkailumarkkinointiyhtiö. Visit Rovaniemen tehtäviin kuuluvat matkailun alue-, imago-, ja tapahtumamarkkinointi, media ja PR-palvelut sekä matkailuneuvonta.

Asiakaslähtöiset sivut, uusimpia teknologioita hyödyntäen

Toteutimme Visit Rovaniemelle verkkosivu-uudistuksen, jossa parannettiin sivuston käytettävyyttä sekä tuotiin sisältö helpommin löydettäväksi sekä B2C- että B2B-asiakkaille. Laajan uudistuksen lähtökohtana olivat visuaalisen identiteetin päivitys, rakenteen selkeytys sekä konseptointi erityisesti yritysten näkyvyyden ja palveluiden löydettävyyden osalta. Toteutimme sivuston käyttöliittymäsuunnittelun sekä teknisen toteutuksen ja ylläpidon. 

Saavutettavuus

Käyttöliittymäsuunnittelu

Visuaalisen ilmeen päivitys

WordPress-verkkosivusto

Backend ja frontend -ohjelmointi

Integraatiot

Midnight blue

Snow white

Blue moment

Mother Christmas

Santa red

Parempaa käyttäjäkokemusta kaikille

Visit Rovaniemi -sivuston uudistuksessa oli alusta lähtien tavoitteena, että sivustosta tehdään saavutettava ja että mahdollisimman laaja joukko pystyisi sitä sujuvasti käyttämään. Saavutettavuus huomioitiin suunnitteluratkaisuissa ja niistä keskusteltiin suunnittelijan ja saavutettavuusasiantuntijan välillä. Toteutustiimillä oli ennestään hyvä kokemus saavutettavien palveluiden tuotannosta. Yksittäisiä toteutuksia tutkittiin ja korjattiin yhdessä jo niiden työstämisen aikana, ja kokonaisuus tarkastettiin loppuvaiheessa kattavalla läpikäynnillä. Koska palvelun sisältö on tärkeässä roolissa, sisällöntuottajille pidettiin koulutus saavutettavan sisällön tuottamisesta ennen sisällön siirtämistä uuteen palveluun. Lopputuloksena saatiin selkeä ja hyvännäköinen palvelu, jota on miellyttävä käyttää kaikenlaisilla laitteilla. 

Sujuvaa yhteistyötä

Uudet verkkosivut toteutettiin WordPressillä. Sivuston sisältö on asiakkaan muokattavissa ja sisällönsyöttö on asiakkaan näkökulmasta entistä helpompaa. Sivuston käyttäjäkokemusta kehitettiin uusien toiminnallisuuksien avulla, kuten Bokun- ja Datahub-integraatiot ja suodattava hakutoiminto.

Projekti toteutettiin tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa varmistaen sujuvan ja johdonmukaisen yhteistyön. Hutcodelta mukana ovat olleet suunnittelijat, kehittäjät ja saavutettavuusasiantuntijat. Verkkosivu-uudistus on kerännyt hyvää palautetta ja kehitys jatkuu lanseerauksen jälkeen asiakkaan tarpeiden mukaisesti. 

Ole yhteydessä

Jari Kunnari

Tokan johtaja

[email protected]

+358 40 558 3663