Parhaita hetkiä projektipäällikön työssä on nähdä onnistumisen tunteet

Esittelyssä ammattitaitoinen ja hyväntuulinen projektipäällikkömme Jaakko Törmänen. Jaakko on kotoisin Kuusamosta, mutta muutti Oulun seudulle parikymmentä vuotta sitten. Siinä välissä hän ehti viettää aikaa myös Torniossa ja Kuusamossa ennen kuin kotiutui nykyiseen kotikuntaansa Kempeleeseen.

Uransa ajan Jaakko on työskennellyt IT-alalla. Aikanaan hän pohti vaihtoehtoja biologian ja tietotekniikan opintojen välillä, päätyen lopulta insinööriopintoihin. Alun perin pääaineenaan oli elektroniikan testaus ja suunnittelu, mutta lopulta IT-tradenomipuoli veti enemmän puoleensa. Työurallaan Jaakko on ehtinyt toimia monissa rooleissa ja toimialoilla, kuten tiimikoordinaattorina työnohjauskeskuksessa  ja projektipäällikkönä mainostoimistossa.

Hutcodella Jaakko aloitti syyskuussa viime vuonna, ja nykyisessä roolissaan hän toimii projektipäällikön lisäksi tiiminvetäjänä maantieteellisesti Kajaanista pohjoiseen  sijaitseville työntekijöille. Esihenkilönä hän huolehtii tiimiläisistään viestien, koordinoiden ja kehittäen. Projektipäällikkönä Jaakko keskittyy pääasiassa verkkosivu- ja mobiiliprojekteihin varmistaen, että työt sujuvat saumattomasti ja kaikki osapuolet pysyvät tyytyväisinä.

Jaakon tyypillinen työpäivä pitää sisällään kommunikointia eri tekijöiden kanssa, viestintää asiakkaan kanssa sekä tulevan suunnittelua. Työssä tärkeitä taitoja organisoinnin ja hyvien kommunikointitaitojen lisäksi on kyky tehdä päätöksiä, tarvittaessa nopeastikin. Jaakkoa auttaa tässä asiakkaan ymmärtäminen ja tehokas kahdensuuntainen viestintä, pitäen samalla mielessä asetetut tavoitteet.

”Kokemuksella on merkitystä, jotta osaa mennä asiakkaan mielentilaan ja ymmärtää syvemmin mitä asiakas toivoo ja haluaa projektilta.” Jaakko kertoo.

Hän korostaa työssään onnistumisen hetkien merkitystä, olipa kyseessä projektin päätökseen saattaminen tai positiivinen palaute asiakkaalta. Jaakolle erityisen mieluisaa on esitellä asiakkaalle valmista tuotosta ja käydä läpi toteutusta, erityisesti silloin kun onnistutaan ylittämään asiakkaan odotukset.

”Ehdottomasti parasta työssä on nähdä asiakkaamme ja meidän asiantuntijoiden molemminpuoliset onnistumisen tunteet.” Jaakko summaa.

Vapaa-ajallaan suurimman osan ajastaan Jaakko viettää perheensä ja kahden pienen poikansa kanssa. Luonnon rauhasta hän nauttii vaeltamalla tai kalastaen, mikä tarjoaa hyvän vastapainon hektiselle projektipäällikön arjelle.

”Luonnossa voi mennä vahingossa kokonainen viikonloppu, että on rauhassa puhumatta kellekään – se on parasta vastapainoa ja palautumista sosiaaliselle työlle.” Jaakko naurahtaa.

Hutcodella Jaakko tuntee viihtyvänsä erittäin hyvin, ja hänelle on tärkeää, että tulevaisuudessa on selkeät suunnitelmat tiimin kanssa. Jaakko ylistää kollegoidensa rautaista ammattitaitoa ja pitää Hutcoden yhteisön rentoutta ja hyvää ilmapiiriä arvokkaana.