Jatkuva kehitys on yksi työn hienoimpia puolia

Esittelyssä Hutcoden ihan ensimmäinen työntekijä, Sara Salmi.

Sara on Helsingissä kasvanut ja Saksan Stuttgartin sekä Tampereen kautta tiensä Napapiirille löytänyt web-kehittäjä. Hutcodella Sara aloitti hommat ensimmäisten joukossa ja on saanut seurata yrityksen matkaa alusta lähtien.

Poiketen siitä, miten yleensä kehittäjien uratarinat alkavat, Sara ei ollut pienestä pitäen tietokoneharrastaja, kuten monet muut alalle löytäneet. Polku IT-alalle löytyi uranvaihdon kautta. Aiempi työ hoitoalalla vuorotyössä ei aikoinaan tuntunut omalta ja Sara lähti miettimään uutta suuntaa.

”Toisaalta kun mietin ajassa taaksepäin, niin olen aina tekniikasta ollut kiinnostunut. Kaveritkin sille naureskelee, kun jollain porukasta on joku tekninen haaste, niin minulla herää heti mielenkiinto ratkaista ja korjata se YouTube-videoita kahlaten.” Sara kertoo.

Sara opiskeli tieto- ja viestintätekniikkaa Lapin AMK:ssa. Web-kehitys herätti heti mielenkiinnon, siinä kun näkee heti työn tuloksen. Web-kehitys on prosessi, joka käsittää suunnitellun sivuston tai ohjelmiston rakentamisen verkkosivuille. Saran rooli on rakentaa suunniteltu leiska toteutukseksi:

”Toimin ikään kuin suunnittelijoiden visuaalisen kielen tulkkina tietokoneen ymmärtävään koodimuotoon.”, hän kertoo.

Hutcodella päivät täyttyvät erilaisista asiakasprojekteista. Projektien lisäksi jatkokehitys, ylläpitoasiakkaat, sivustojen korjaamiset ja ongelmanratkaisu ovat osa arkea.

”Olen tykännyt ongelmanratkaisusta teknisissä asioissa erityisesti. Joskus saatan jäädä moneksi tunniksi miettimään jotain ongelmaa. Helppoa se ei toki ole, mutta joku siinä kiinnostaa.” Sara pohtii.

Parasta työssä Sara kertoo ongelmanratkaisun lisäksi olevan valmis tuotos ja sitä kautta tyytyväinen asiakas. Myös tunne siitä, että kehittyy ammattilaisena, on tärkeää:

”Jatkuva kehitys on yksi työn hienoimpia puolia. Joka päivä tulee jotain uutta eteen, mistä oppii”, Sara kertoo.

Vaihtelevat tehtävät tekevät työpäivistä mielenkiintoisia. Hutcodella ollaan hybridityössä, joten kotona voi tehdä myös hommia. Itse saa valita mistä työnsä tekee, mutta usein myös tavataan toimistolla koko porukan kesken, esimerkiksi aamupalan merkeissä. Hutcode saakin kehuja hyvästä ilmapiiristään:

”Joka päivä on aidosti mukava tulla töihin. Meillä on niin hyvä porukka, hyvä ilmapiiri ja sopivasti vastuuta”, Sara kertoo.

Ihmiset tekevät työpaikan viihtyvyyden. Rento, leppoisa ja huumoripitoinen kommunikaatio on Hutcodella läsnä. Hyvän tunnelman ja asenteen lisäksi kehuja kollegat saavat rautaisesta ammattitaidostaan ja yhteishengestä. Saralla on myös tunne siitä, että Hutcode pitää työntekijöistään huolta. Kiitosta saavat myös kattavat edut.

Työn vastapainona Sara nauttii elämästä tuntureilla ja ulkoillen. Lappiin muutettua luonnosta on tullut entistä isompi osa arkea. Kahdeksan vuotta Rovaniemellä asumista tuleekin nyt kesällä täyteen.

”Luonto on pohjoisessa eri tavalla läsnä maisemat ja vuodenajat ovat niin kauniit. Luonto inspiroi hidastamaan ja esimerkiksi valokuvaamaan,” Sara kertoo.

Luonnossa viihtymisen lisäksi Sara harrastaa salibändyä, moottoripyöräilyä sekä musiikkia. Myös espanjanvesikoira Fredi pitää myös seuraa niin retkillä kuin rentoutuessa kotona.

Lopuksi Hutcode saa Saralta kehuja hyvästä kulttuuristaan:

”Yhteishenki on hyvä. Kun joku kysyy: Onko mukava työpaikka? niin on helppo vastata yksiselitteisesti, että kyllä on. On kyllä hyvä tuuri käynyt, että on päässyt tähän porukkaan mukaan.”